Engedély nélkül működtetett szállodát Terézvárosban a fideszes Becsó Zsolt cége, de az új ellenzéki önkormányzat lebuktatta

2019. december 13., 08:19

Szerző:

Engedély nélkül működtet két éve a VI. kerületi Nagymező utca 66. szám alatt hotelt a Bp Design Hotel & Apartman (BDHA). A tevékenység a kerületi jegyző előtt ismeretlen volt. A jegyző adhat a működéshez szükséges kereskedelmi engedélyt, de a szállodát működtető vállalkozás nem kért ilyet korábban. A cég az az Ublot Kft., amelynek 50 százalékos tulajdonosa a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt – tudta meg a 24.hu.

A földhivatali tulajdonlapok szerint az Ublot 2016-ban bevásárolta magát a Nagymező utcai társasházba. Így a BDHA már 16 szobával és 34 férőhellyel rendelkezik, összesen 550 négyzetméteren. Egy kétszemélyes szoba 15–25 ezer forintba kerül éjszakánként.

Fotó: trip.com

A Whois.domaintools.com adatai szerint a BDHA honlapját 2017 júliusában jegyezték be, a Booking.com pedig azt írja, hogy a szállodában 2017 áprilisa óta lehet szállást foglalni.

A 24.hu-nak a terézvárosi önkormányzat megerősítette, hogy az Ublot Kft.-nek nincs működési engedélye.

A NAV nem adott arról felvilágosítást, hogy bejelentették-e a szálloda tevékenységét, a jegyzőhöz irányították a portált.

Fotó: trip.com

Terézváros jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben. Közvetlenül a cikk megjelenése előtt pedig a VI. kerületi önkormányzat újabb levélben azt írta, hogy szerdán már helyszíni szemlét is tartottak a Nagymező utca 66.-ban. Kiderült, hogy nemcsak kereskedelmi engedélye nem volt a vállalkozásnak, de a földszinti recepciót is magában foglaló külön épületszárny még a szükséges településképi engedéllyel se rendelkezett.

– A hatóság munkatársai a fentiek alapján az üzemeltetőnek azonnali hatállyal megtiltották a panzió működtetését, és a jogszabály által biztosított szankciókkal élni fognak

– áll a hivatal tájékoztatásában. 

Becsó Zsolt nem reagált a lap kérdéseire.

Azt a hvg.hu írta meg tavaly, hogy Hollókőn Becsó Zsolt és testvére, Becsó Károly vállalkozása 34 millió forintnyi uniós támogatásból nem vendégházat, hanem egy saját használatú ingatlant épített.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.