Magyarországon rendezik az Osztrák Derbyt

2024 a sport éve lesz; az olimpián szurkolhatunk a magyar versenyzőknek és labdarúgó Európa-bajnokságot is rendeznek, azonban a lóversenysport szerelmesei is egy nagy év elé tekinthetnek – közölte a honvédelmi miniszter Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

2024. január 13., 15:21

Szerző:

Idén 150 éves Kincsem, a híres magyar versenyló, és nagy sportdiplomáciai sikert könyvelhetünk el, hiszen a nagymúltú osztrák derbyt is ebben az évben először Magyarországon fogják futni – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Az Osztrák Derbyt 156 éve minden évben megrendezik.

A kontinensen harmadikként hozták létre annak idején ezt az angol telivér kancák és mének tenyészpróbáját jelentő komoly versenyt. Budapest gyönyörű lóversenytere, a Kincsem Park így két derbyt fog befogadni ebben az évben: az egyik július 7-én a Magyar Derby, a másik augusztus 4-én Donau Derby néven az osztrák lóverseny – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

(Kiemelt kép: a honvédelmi miniszter a 100. Magyar Derbyn. Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf FB-oldal)

 

Már 4 éve, hogy a kormány fenntartja a rendkívüli jogrendet, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.