Szabó Rebeka indul a részvétlen kommentjeibe belebukó párbeszédes helyett

A Párbeszéd politikusa Gér Mihályt váltja Pest megye 10-es számú választókerültében. 

2022. február 16., 13:07

Szerző:

Szabó Rebeka indul a Pest 10-es választókerületben – tette közzé a Párbeszéd, amelynek korábbi jelöltje, Gér Mihály lemondott jelöltségéről, miután napvilágra kerültek egy öt évvel ezelőtti, halálos kimenetelű közúti baleset utáni kommentjei. Gér többek között azt írta a gázolásról, amelynek vétlen részese volt, hogy „Na, ki ölt ma embert”, illetve hogy „a csajt csak megnyomorítottam”.

Amint a párt közleménye fogalmaz: Az Egységben Magyarországért pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta Szabó Rebeka indulását a Pest megyei 10-es választókerület jelöltjeként az április 3-i országgyűlési választáson.

Az ökológus végzettségű Szabó Rebeka alapító tagja a Párbeszédnek; 2010 és 2014 között országgyűlési képviselőként – a Mezőgazdasági bizottság tagjaként – meghatározó tagja volt a parlamentnek. Ellenzéki képviselőként egyik legfontosabb tevékenysége az állami földbérlet pályázatok körüli visszaélések felderítése és számonkérése volt. Nyolc éve Zugló alpolgármestere, 2020 szeptemberétől – társadalmi munkában – Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is tevékenykedik.


(Kiemelt képünk: Fotó: Szabó Rebeka Facebook)