Szabad Sajtó-díjat kapott Lakner Zoltán, a 168 óra főszerkesztő-helyettese

2018. március 15., 15:04

Szerző:

Átadták a Szabad Sajtó-díjakat Budapesten a Danubius Flamenco Hotelben. A díjazottak között van Lakner Zoltán politológus, politikai elemző és a 168 óra főszerkesztő helyettese.

Rajta kívül Pap Réka Kinga újságírót, civil aktivistát, és Németh Pétert, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztőjét tüntették ki.

Fotó: Bazánth Ivola

Az ünnepélyes díjátadáson Molnár Gyula, az MSZP elnöke is beszédet mondott, aki kijelentette, hogy a Fidesz az új kisebbség pártja, mert a magyarok mindig a szabadságot választották a rabság helyett, amelynek modernkori formája „a közpénzen létrehozott népbutítás”. 

– Hazugság a Fidesz meséje a megtámadott Magyarországról. Nincs háború, ehhez elég kinézni az ablakon - mondta Molnár, majd aláhúzta, Európában az a szellemi áramlat jelent gondot, amely keleti diktátorok sugallatára Európa gyengítésében érdekelt.

A szocialisták vezetője szólt arról is, az áprilisi választás nem egy lesz a sok közül, mivel hosszú időre meghatározza majd Magyarország sorsát. Szerinte ugyanis amennyiben a jelenlegi hatalom kap még egy esélyt, akkor „el fognak jutni az emberek pénzéhez, az emberek magánéletéhez”.

A Szabad Sajtó-díj a Szabad Sajtó Alapítvány által odaítélt díj, amelyet 1994 óta adnak át 1848. március 15-re emlékezve az újságíráshoz kötődő személyeknek, és minden évben március 15-én adják át.

    

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.