Felháborodtak a somogyvári romák a Magyar Önvédelmi Mozgalom megjelenésén (videó)

A falubeli romák fenyegetve érezték magukat, de a település polgármestere szerint a fekete pólósok összejövetele békés volt, atrocitás nem történt.

2023. június 13., 14:34

Szerző:

A Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tagjai vonultak ki vasárnap a Somogy megyei Somogyvár község utcáira, hogy az ott élő roma származású magyar embereket megfélemlítsék – írja a Mérce

A Sonline helyi portál az eset kapcsán úgy fogalmazott, hogy egy nemrég a községbe költözött férfi hívta a MÖM tagjait segítségül, mert zavarta, hogy a szomszédban lakó roma család hangosan hallgatta a zenét. Ennek eredménye lett a fekete ruhás férfiak látogatása, ami megütközést keltett a környéken. 

Gyurákovics László, Somogyvár fideszes polgármestere a Sonline kérdésre azt mondta, hogy bár atrocitás nem történt, „provokációra alkalmas volt a történet”.

A településvezető szerint a MÖM-ösök békésnek hirdették a találkozót, és hivatalosan bográcsozni érkeztek, de azért „szétnéztek” a faluban, a fellépésük akár félelemkeltő is lehetett.

Az esetről felkerült egy videó is a Facebookra, amelyen az látszik, hogy a MÖM-pólós férfiak szóváltásba keverednek a roma családdal és a rendőrök is a helyszínre érkeztek.

A látogatás megütközést keltett a helyiekben, a romák közül többen fenyegetve érezték magukat – fogalmaz a Sonline. Az önkormányzat szerint kisebb csoportosulás ugyan történt, de a rendőrség végig biztosította a helyszínt, és atrocitásról nincs tudomásuk. 

(Kép forrása: Facebook / MÖM)