Soltész Miklós: az ország a kereszténység megőrzésének köszönhetően maradt fent

Az államtitkár szerint a kereszténység felvételének és megőrzésének köszönhetően maradt fent Magyarország több mint ezer évvel az alapítása után is. 

2021. augusztus 20., 16:12

Szerző:

Magyarország határait most is meg kell védeni fizikálisan és lelkileg is, mert „próbálnak elpusztítani minket és fiataljainkat, gyermekeinket támadják káros ideológiákkal”. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az államalapítás ünnepe miatt ment el Budapest XVII. kerületébe, a Keresztúr nevű települések nemzetközi pénteki találkozójára, ahol Szent István előtt tisztelegve a magyar kormány genderlobbi-ellenes paneljairól sem feledkezett meg beszédében.

Akárcsak ezer éve, most is folyamatos támadás alatt áll a magyar kereszténység az államtitkár szerint. Soltész Miklós a társadalmi nemekre utalva azt mondta, csak azok a társadalmak inognak meg, amelyek feladják hagyományaikat, megkérdőjelezik az alapértékeket és az alapigazságokat. Erős államra, szilárd alapokra, biztos védelemre van szükség, Magyarország csak így maradhat fent ma is. „Próbálnak elpusztítani minket és fiataljainkat, gyermekeinket támadják káros ideológiákkal” – idézte az MTI az államtitkár szavait.

A magyar kormány támogatja a keresztény értékeket, és minden tekintetben meg fogja védeni Magyarországot – jelentette ki az államtitkár. Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt: „Szent István nem ingoványra, hanem erős sziklára építette Magyarország alapjait. Ez a szikla nem más, mint a hit, a jog és az igazság”. Kiemelte: ezek az alapok biztosították, hogy Magyarország a külső támadások, megszállások, elnyomások ellenére is több mint ezer éven át megmaradt.

Soltész Miklós azt mondta: a találkozón részt vevő települések „a kereszt urát dicsérik”, ezzel megőrizték azt a feladatot, amelyet Szent István király hagyott a magyarokra. Szent István a vármegyerendszerben az összmagyarságot fogta össze, megteremtette az ország függetlenségét, és a támadásoknak ellenállva megvédte azt. „Hit és hazaszeretet nélkül elvesztünk volna, és ma is elvesznénk” – mondta, hangsúlyozva: Európa jövője az erős nemzetekben és a keresztény európai közös értékekben rejlik, ezért ezek védelme minden egyes ember feladata és felelőssége. – mondta a képviselő.

(Kiemelt kép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Bács-Kiskun megyei templomfelújításokról tartott sajtótájékoztatón a kecskeméti Szentcsalád Plébánián 2021. július 8-án. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

 

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.