Soha nem látott segítségre van szüksége a horgászszektornak

Közleményt adott közre a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz), amelyben arról írnak, hogy a szektornak soha nem látott segítségre van szüksége a kormány és a horgászok részéről is.

2022. június 23., 16:04

Szerző:

A Mohosz közleményében kiemelte, hogy a napokban elkészült a harmadik közfeladat-ellátási évről szóló beszámoló, amely hamarosan átadásra kerül a Magyarország Kormányát képviselő agrárminiszter részére. Benne az utánpótlás-neveléstől az élőhely fejlesztésig, a halőri feladatellátástól a környezetfenntartásig, a vízminőség védelmétől az őshonos halfajok visszatelepítésig terjed az elvégzett és beárazott szakfeladatok széles spektruma, melyben az is közös, hogy a horgászok érdekén túl igazából a nemzet érdekeit is szolgálják. Sikertörténet. Két világjárvánnyal terhelt év után, egy évek óta tartósan aszályos, vízhiányos periódusban is sorban jöttek az eredmények, mely folyamatot talán nem töri, nem törheti meg a szomszédságunkban zajló oktalan és igazságtalan háború okozta gazdasági, ellátási nehézségek okán gerjesztett magas infláció sem.

Éppen ezért a mai ünnepen sem lehet hátradőlni, sőt a szektornak soha nem látott segítségre van szükség a reformokat eddig is konzekvensen támogató és a horgászok mellett jelentős részben finanszírozó Kormány részéről is

– hangsúlyozták. A közleményben kijelentik, hogy jelenleg történelmi időket élünk, és sokszor nehezebb az eredményeket megőrizni, mint azokat elérni. Hozzátették: A párbeszéd elindult, az együttműködés adott.

(Kiemelt kép: Sporthorgász próbál szerencsét a település határában elterülő Pamut-tónál, melynek partján kiépített tanösvény fut körbe. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.