Simicska: Orbánnal soha a büdös életben nem fogok beszélni

2017. november 28., 17:35

Szerző:

A Fidesz volt pénztárnokával, az Orbán Viktorral a G-napon szakító oligarchával az ATV készített interjút. Ebben Simicska Lajos elmondta, hogy már régóta bosszantották a Soros-plakátok, ezért írta rá az egyikre a védjegyévé váló mondatot, hogy „Orbán egy geci!” Más fegyvere nincs az Orbán-kormány ellen, az erről szóló felvetést legalábbis azzal hárította el, hogy nem is érti, miről van szó. Semmilyen titkos fegyverről nem tudok – mondta. Annyira nem, hogy bevallása szerint az összefüggést sem érti a Soros-plakát feliratozása és az Orbán-kormányról szóló titkos információk között. Orbánnal egyébként meg sem próbált beszélni a G-nap óta eltelt három évben. „Keresett önnél?” – kérdezett vissza az ezt firtató felvetésre. – „Nem találkoztam és nem beszéltem vele. Valószínűleg soha az életben nem fogok beszélni” – fűzte hozzá.

 

Ezután az ATV riportere visszatért a felirat témájára, és arról faggatta Simicskát, hogy szerinte átmegy-e az „Orbán egy geci!” üzenet, de az oligarcha azt is vitatta, hogy egyáltalán létezik ilyen üzenet. „Jól érzem magamat. Nekem ez jólesett. Az ember kiadja magából a frusztrációját, és jobban van.” Arra, hogy milyen frusztrációt érzett, úgy válaszol, hogy régóta nem teszik neki a „kurva sok” Soros-plakát, és állandóan megkapja a kérdést, hogy mi a véleménye róluk. „Fogtam magam, és elmondtam a véleményemet. Ennyi.” A kérdést, hogy akkor eszerint szerinte sem létezik „Soros-terv”, ezzel intézi el: „Soros-terv? Viccel? Én csak nevetek rajta.” Ami a bevándorláspolitikát illeti, a letelepedési kötvényre utalva azt mondta, nem támogatta, hogy betelepítsenek húszezer kínait, és hogy még százezret be akarnak.

Egy következő kérdésre Simicska beszél arról is, hogy 2014-ben, a Fidesz választási győzelme után, egy Orbánnal folytatott beszélgetésben  döbbent rá, hogy nem demokratikus, ami Magyarországon történik, a G-nap, 2015. február 6. csak a következménye volt ennek. Az említett 2014-es beszélgetésben a miniszterelnök azt árulta el neki, hogy mit tervez a következő négy évben, és meg is valósította azt. Ő szólt neki, hogy ebben nem partner, amire Orbán vállat vont. Szakításig azért fajult a helyzet, mert állandóan ellene fordították a médiát, végül már a saját médiáját is ellene akarták fordítani. „Ez volt a G-nap” – mondta.

Simicska egyébként a 2014-es választás másnapján és utána egy héttel beszélt utoljára Orbánnal. „Utána soha többé nem találkoztam vele, és nem is fogok soha többé a büdös életben beszélni. Mert nincs miről beszélgetnünk. Ott mindent elmondott nekem, és többre nem vagyok kíváncsi. Soha többet” – búcsúzott.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.