Egy "apró" gesztus a kormánytól? Ötmillió forintot kapott Simicska Lajos a panziója fejlesztésére

2020. július 21., 13:12

Szerző:

A 2015-ös nagy összeveszés, vagyis a G-nap óta először kapott állami támogatást Simicska Lajos érdekeltsége – vette észre a portál a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által publikált listán az Mfor.hu.

A Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. ugyanis a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében

5 millió forintot kapott a cég által üzemeltetett panzió fejlesztésére.

A Hárskuti Zrt. eredetileg nem turizmussal foglalkozott, kecskék és juhok tenyésztése volt a cég fő profilja, de Simicska tavaly „átnyergelt” lovak tenyésztésére, és a cég üzemelteti a Magas-Bakonyban fekvő Hárskúton található Faunus Vendégházat. Valójában azonban azért fontos, mert azon kevés cégek között van, amelyek Simicska tulajdonában maradtak. Az Orbán Viktorral való háború és a 2018-as választások után a Fidesz egykori pénztárnoka szinte mindenét eladta Nyerges Zsoltnak – hogy aztán tőle megvegyék a kormánnyal továbbra is jó kapcsolatot ápoló üzleti körök. Simicska cégbirodalmának nagy része Mészáros Lőrincnél landolt.

Simicska panzióján kívül még 13 ezer 470 vidéki szálláshely nyert az MTÜ pályázatán szobánként egymillió forintot. Augusztusban összesen 45 milliárd forintot fognak kapni a szállásadók vissza nem térítő támogatás formájában.

Az Mfor azt is kiszúrta, hogy a több mint 13 ezer nyertes között van Becsó Károly és Becsó Zsolt fideszes képviselők cége is, amely Hollókőn üzemeltet panziót. A Rogán Antal minisztériuma által felügyelt MTÜ pályázatain amúgy a kormányhoz köthető nagyobb játékosok is nyertek, milliók helyett milliárdokat, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel szállodalánc például 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az ügynökségtől. Komoly milliárdokat nyert Sáfrány Tamás volt focista is, akinek cégébe Szíjj László is betársult.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.