Seszták Miklós köre most szállót vett

2018. január 15., 14:10

Szerző:

A magyar állam valamivel több mint egymilliárd forintért eladta a nyíregyházi Erzsébet szállót. Ezúttal nem a nemzet gázszerelője jutott hozzá az köztulajdonhoz, hanem Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez köthető üzleti körök magántulajdona lett – számol be a hírről a Magyar Nemzet.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. július 20-án árverésen adta el az 55 800 négyzetméteres ingatlant egyilliárd forintért. A vevő akkor még ismeretlen volt, de azt tudni lehetett, hogy egyedüliként tett ajánlatot. A Magyar Nemzet azonban a Földhivatal adataiból megtudta, hogy az új tulajdonos a Kelet-Rest Turisztikai Kft.

A vásárlás azért meglepő, mert a cég varázslatos módon teremtette elő a vásárláshoz szükséges 1 milliárdos összeget. A kft.-t 2002-ben alapították, 2016-ban összesen 4 millió, egy évvel korábban 1,5 millió forint bevétele volt. Egy héttel az árverés előtt lett többségi tulajdonos Mikucza László Zsolt. A Mikucza-család tulajdonában amúgy több építőipari cég is van, mint például a Nyír-Komplett Kft., ami Seszták városában, Kisvárdán is igen aktív. Ez a cég végezhette a városrehabilitációs projekten belül a városi könyvtár, a polgármesteri hivatal felújítását, a sétálóutca térkövezését és épített egy konferenciaközpontot is.

Az Erzsébet szálló igen jó helyen fekszik, a Sóstó mellett, tölgyerdővel övezve, 2000 négyzetméteren. Az épületet 2005-ben felújították, igen jó állapotban van. További sorsa egyelőre ismeretlen.

Hasonlóan varázslatos vásárlásról már beszámoltunk, amikor a Szivek Norberthez kötődő, a mindössze 5 millió forintos bejegyzett tőkével rendelkező Vaperty Investment 400 millióért golfpályát vásárolt.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.