Senki nem akarta vagy merte cáfolni a Csíki Sör tulajdonosának a beszólását, hogy Magyarországon mérgezik a sört

2018. január 5., 21:22

Szerző:

Lénárd András a cége YouTube-csatornáján megjelent videóban ejtette el, hogy 

a magyarországi söripar, a nagyipari sörgyártás arról szól, hogy mérgezik az embereket,

ami után a Zoom körkérdésben firtatta, hogy a magyarországi sörgyárak mit gondolnak a kissé meredek és nagyon ostoba állításról.

 

A kérdéseit a portál a Borsodinak, a Drehernek, a Heinekennek, a Pécsi Sörnek és a Magyar Sörgyártók Szövetségének is elküldték, a figyelemre méltóan egyhangú válaszok tanúsága pedig egyikük sem akarja vagy meri kommentálni, amit Lénárd András mondott. 

„Nem kívánunk nyilatkozni az ügyben”

„Cégünk nem szeretne nyilatkozni az ügyben”

„Nem kívánunk reagálni.”

„Nem nyilatkozunk a témában.”

„A történetet ismerve nem szeretnénk nyilatkozni a témában”

– hangzott a távolságtartó kommentárok többsége. Egy kevésbé szűkszavú, de érdemi megjegyzés nélküli válaszra egyedül a Matolcsy György jegybankelnök két unokatestvére, Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán tulajdonában lévő a Pécsi Sörfőzde méltatta a Zoomot. Eszerint a sör gyártásánál felhasználható alap- és segédanyagokat a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza, és a Nébih ellenőrzi, a Pécsi Sörfőzde pedig a német tisztasági törvénynek megfelelően gyártja a söreit.

Azt, hogy a sörgyárak szűkszavúságában mekkora szerepe van annak, hogy a Csíki Sör Lázár János kedvence, amelyet az Orbán-kormány a nevetségességig és a diszkriminációig védett egy vitában a Heinekennel szemben – önkényuralmi jelkép, vörös csillag miatt törvény is írtak a holland sörgyár termékeiről –, egyelőre nem világos, de az biztos, hogy Lénárd András ellen az Egyesült Államokban mostanáig letartóztatási parancs van érvényben, amiért 2001-ben sztriptíztáncosnőket akart az országba csempészni.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.