Délután lejár a határidő, alig pár órájuk van a Semmelweis Egyetem hallgatóinak

Aki elkésik, szeptember 20-tól be se teheti a lábát az épületekbe.

2021. szeptember 16., 10:04

Szerző:

A Semmelweis Egyetem hallgatói szeptember 15-én kaptak egy emlékeztető levelet a Dékáni Hivataltól, mely szerint csütörtök délután fél ötig van lehetőségük bizonyítani, hogy megkapták a koronavírus elleni védőoltást. A hallgatóknak személyi igazolványukat és magyarországi vagy EU-s védettségi igazolványukat, vagy oltást igazoló dokumentumukat kell bemutatniuk a szakfelelős tanszék titkárságán.

Az a hallgató, amelyik ezt nem teljesíti ma délutánig, szeptember 20-tól, tehát jövő héttől nem vehet részt az egyetem oktatásában és az épületeibe sem mehet be. Amennyiben valaki egészségügyi okok miatt nem vehette fel az oltást, annak erről orvosi szakvéleményt igazoló dokumentumot kell szolgáltatnia ugyanúgy csütörtök délutánig.

 

(Kiemelt kép: a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának modern épülete a főváros IX. kerületében a Thaly Kálmán utcában.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  Budapest, 2019. február 18.)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.