Semjén Zsolt elmagyarázta, miért nem emelik a pedagógusok fizetését

A miniszterelnök-helyettes szerint Pintér Sándor a garancia arra, hogy a jövőben születik megállapodás a kormány és a pedagógusok között. 

2022. május 25., 08:56

Szerző:

A gazdaság nehéz helyzete mindenkit érinteni fog, nem csak a tanárokat - jelentette ki az Országház épületében újságíróknak nyilatkozva a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, írja a Népszava.

Semjén Zsolt szerint a pedagógusok piaci szintű béremelése valóban elmaradt, és úgy fogalmazott, hogy tény: az orvosoknál volt bérfejlesztés, a tanároknál nem. Semjén arról is beszélt, hogy az ország teherbíró képességéhez mérten megtörténik majd a szükséges emelés, erre pedig Pintér Sándor a garancia, mert az orvosokkal  is meg tudott állapodni, és ha tanári oldalról van megfelelő tárgyalópartner, akkor velük is lehetséges az egyezség megkötése.

„most jó a GDP, de a helyzet az, hogy az EU elhibázott energetikapolitikájából látható, hogy az energiaárak az égben vannak, óriási gazdasági bizonytalanság van, ennek a következményére nyilvánvaló az országnak fel kell készülni gazdaságilag. (...) Ebből kifolyólag a rendelkezésre álló pénzeszközöknek van egy prioritása és van egy végessége. Ennek az egésznek a fényében kell nézni a tanárok szempontjait, amit Magyarország kormánya - ahogy Hoffmann Rózsa idején is - figyelembe vesz és a jövőben is figyelembe fog venni”

– fogalmazott a Népszavának Semjén Zsolt. 

(Kiemelt kép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a szenteltvíztartóval Bese Gergő plébános mellett. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.