Elkezdődött a taktikázás, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter megegyezhettek egymással

A két miniszterelnök-jelölt a jelek szerint vissza is léphet a másik javára, ha úgy adódik a helyzet. 

2021. szeptember 29., 20:40

Szerző:

A Telex arról írt, hogy ha a Dobrev-Karácsony-Márki-Zay-trió jut a második fordulóba – a jelenlegi, nem hivatalos és messze nem végleges eredmények alapján Dobrev elsőségével –, hogyan dönt a második és harmadik helyezett. Eredménytől függően támogatják egymást, vagy mindhárman megmérkőznek, ami számtanilag növelheti Dobrev esélyeit arra, hogy végül ő legyen az összellenzék kormányfőjelöltje.

A lapnak Márki-Zay Péter elmondta: felmerül a visszalépés kérdése is a második és a harmadik helyezett között. Azaz lehet olyan eredmény, amely után akár ő lépne vissza Karácsony javára, akár fordítva – már ha a végeredmény aktuálissá teszi ezt a kérdést és valóban hárman jutnak a második fordulóba. Megerősítette, hogy Dobrev Klára elsőfordulós győzelme biztosnak látszik.

Célunk a „megfelelő jelölt kiválasztása” az országgyűlési választásokra – mondta Márki-Zay a lapnak, akiről tudható, hogy erre nem a DK jelöltjét tartja a legmegfelelőbbnek.

 

(Kiemelt kép: Márki-Zaj Péter az előválasztáson, Fotó: Pozsonyi Roland / 168)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.