Sebastian Vettel is kiállt az LMBTQ közösség mellett

A Forma-1 Magyar Nagydíj futamára egy szivárványzászlós pólóban érkezett. 

2021. augusztus 1., 19:44

Szerző:

A hétvégén megrendezett Magyar Nagydíj nemcsak a versenyzésről szólt idén. A magyar kormány pedofilellenes-dtörvénye kapcsán nagy nemzetközi felháborodás alakult ki. Bírálói szerint a szabályozás összemossa a pedofilok által elkövetett bűncselekményeket a szexuális mássággal. Lewis Hamilton után az Aston Martin csapatának versenyzője Sebastian Vettel pólójával üzent a magyar kormánynak. A négyszeres világbajnok sportoló az LMBTQ-közösség szivárványos színét viselte felsőjén. A pólón pedig magyar fordításban az állt, hogy: „ugyanaz a szerelem.”

A mogyoródi pályára való érkezéséről, Vettel egy videót is megosztott Instagram-oldalán, amin látható, hogy a maszkja is a szivárvány színeiben pompázik:

Sebastian Vettel-nek úgy tűnik szerencsét hozott a szivárványos póló, hiszen a Magyar Nagydíjon a második helyen álhatott a dobogóra. 

(Kiemelt kép: A második helyezett Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője a dobogón a Forma-1-es Magyar Nagydíj díjátadóján a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 1-jén. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.