Schobert Norbert nem kér bocsánatot, de bevallotta, hogy csak megtervezett PR-bomba volt az egész botrány

2020. január 21., 21:39

Szerző:

Ez egy tudatos, megtervezett PR-bomba volt, ami nagyobbat robbant, mint terveztem

 – mondta Schobert Norbert a botrány kiváltó, a válások és a molett nők közti összefüggésről készült videós értekezéséről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A fitneszguru szerint nagyon sok párkapcsolatot tönkretesz az elhízás, és „az embereket jobban motiválja a hiúság, mint az egészségtudat, ezért a hiúságot kellett megkapargatnom, hogy megkapjam a legerősebb médiatámogatást”.

Schobert elmondta, hogy két videót csinált, az egyikben elmondta, hogy mi a férfiak, a másikban pedig, hogy mi a nők hibája. A meghívott Szentesi Éva író szerint Schobert kijelentései a férfiakat is degradálják. Az életmódpápa szerint ez nem igaz, de a nők „sokkal inkább lelki alapon működnek”, és „a nők többet tűrnek, mint a férfiak”.

Rónai Egon műsorvezető azzal érvelt Schobert ellen, hogy "a nők teste megváltozik a szülések után". Ez a guru szerint nem igaz. „Az a célom, hogy megértsük, hogy az elhízás egy népbetegség, egy járvány” – ismételgette. Szentesi szerint viszont a szexualitás nem csak azon múlik, hogyan néznek ki a felek, lehet szeretni egymás humorát, gondolkodását is. „Volt olyan párom is, aki kerekesszékes volt” – mondta az írónő.

Bár Rónai szerint a fitneszguru mondataival embereket bántott meg, Schobert leszögezte:

„Nem fogok elnézést kérni. Ha ezt a médiabombát nem dobom be, akkor most nem beszélnénk az elhízásról.”

Schobert szerint lehet, hogy a stílusa csiszolásra szorul, de szerinte ő jót akar és őszinte, és hisz abban, amit tesz. Az ellene irányuló utálat pedig el fog múlni.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.