Schlecht Csaba lett a Magyar Nemzet főszerkesztője

2017. november 14., 12:00

Szerző:

A mai naptól a Magyar Nemzet főszerkesztői tisztét a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője, Schlecht Csaba tölti be. A kiadó ezúton is elismeri és köszöni D. Horváth Gábor áldozatos munkáját, aminek köszönhetően a Magyar Nemzet sikeresen újrapozicionálta magát az egyre szűkülő, kormányzati nyomás alatt működő magyar médiapiacon.

Fotó: Magyar Nemzet

A Hír TV Zrt. igazgatósága egyidejűleg egy fő taggal bővült Faragó Csaba személyében, aki a jövőben a Hír TV vezérigazgatói tisztségét is ellátja. Pauwlik László, a Hír TV Zrt. korábbi vezérigazgatója – Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

A személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, a nézők és a hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium a következő hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését – tudatta közleményben a Simicska Lajos médiabirodalmához tartozó napilap. 

Schlecht Csaba neve a szélesebb közvélemény számára a kilencvenes évekből ismerős. Ő volt az, aki egyetlen nagy lendülettel tizenhat, tetemes köztartozást felhalmozó Fidesz-közeli céget íratott a török Kaya Ibrahim és a horvát Josip Tot nevére, akikről a mai napig sem tudjuk, kicsodák. A tranzakció után hősünk bő tíz évre eltűnt a háttérben, ahonnan csak 2015-ben, a G-nap után bukkant elő, immár arról a kézi vezérlésről rántva le a leplet, amellyel az Orbán Viktorhoz hű médiát irányítják. „Orbán klasszikus szocialista médiavilágot akar: kizárólag kormánypárti vagy abszolút semleges sajtót, ahol nincs kritika” – mondta erről.