Schadl György nem szórakozott, kék villogóval kerülte ki a dugókat

Azt is elintézték neki.

2022. január 25., 12:20

Szerző:

Folyamatosan derülnek ki újabb és újabb információk a Schadl-Völner ügy nyomozati anyagaiból. A 444 birtokába jutott a több mint 1700 oldalas nyomozati anyagnak, amelyből eddig kiderült, hogyan kapott milliókat készpénzben Varga Judit államtitkára, Völner Pál a végrehajtói kar elnökétől, Schadl Györgytől, ahogy az is, hogy intézett egyetemi vizsgákat kapcsolatain keresztül Völner rokánának és Rogán Antal kabinetfőnökének.

A cikksorozat legújabb részéből nemcsak a hálózatról jöttek újabb információk, hanem az is kiderült, hogy Schadl kék villogót is használt autóján, hogy a buszsávokban is tudjon haladni. A végrehajtói kar elnökét 2021. május 12-én reggel 9 óra körül a Villányi úton megállította egy rendőr, hogy ellenőrizze, miért van az autóján kék villogó.

Ekkor a hívásait már lehallgatták, így rögzítették azt a beszélgetést is, amiben Schadl elpanaszolja a magán-mentőszolgálatot irányító ismerősének, hogy „egy jó képességű rendőr” megállította, és „baszakodik”.

Az autó egy Skoda Suberb volt, amit Schadl cége vett, de átadta üzemeltetésre egy közhasznú nonprofit cégnek. A mentőszolgálatnak hiába volt saját járműve, a Skoda papíron annak volt a tartaléka, így került rá kék villogó. Mint kiderült, ettől függetlenül Schadl jogellenesen használta a megkülönböztető jelzést, ráadásul rendszeresen. A 24.hu szerint végül a rendőrség visszavonta Schadl használati engedélyét az autóra, amin a végrehajtó úgy felháborodott, mint a lehallgatása óta semmin.

Schadl annyira ragaszkodott a kék villogóhoz, hogy megkérte egy ismerősét, intézze el neki az engedélyt. Úgy gondolták, ha átpakolják az új cégbe az autókat, és úgy kérnek új engedélyt a megkülönböztető jelzés használatára, nem lesz gond. A végrehajtó végül úgy tűnik meg is kapta a kis kék villogóját, ugyanis amikor a rendőrök elkapták a ferihegyi repülőtéren, az autóján ott volt a megkülönböztető jelzés. Amikor erre rákérdeztek azt mondta, a cég jogosult a jelzés használatára, és azzal védekezett, hogy „neki is van PÁV vizsgája, én hogy jár mentőzni.”

Végül egy másik szálra is fény derült az orvos és Schadl kapcsolatát illetően. Sok beszélgetésük egyikében a cégvásárlás után áttérnek egy nagyobb üzletre, amiről egy bizonyos Ádámmal egyeztetnek. Hogy ez az iratokban már korábban is szereplő Nagy Ádám, vagyis Rogán Antal kabinetfőnöke lett volna, arról nem érkezett megerősítés, de a beszélgetésben Tóni és Barbara is szóba került. Rogán Antal harmadik feleségét Barbarának hívják, de arra sem érkezett megerősítés, hogy Rogánékról lenne szó. 

(Kiemelt kép: Schadl György, Fotó: Miskolci Egyetem)