Sápi vonatbaleset – Életveszélyes állapotban a mozdonyvezető

Továbbra is életveszélyes állapotban van a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán történt vonatbaleset vétlen mozdonyvezetője – hangzott el az M1 aktuális csatorna esti híradójában. 

2023. november 15., 20:09

Szerző:

Debreceni Egyetem szerda este azt közölte, hogy a balesetet követően a Klinikai Központba öt sérültet szállítottak, közülük négy embert a berettyóújfalui Gróf Tisza István Campuson láttak el, a vizsgálatok után hárman már el is hagyhatták a kórházat, egy beteget pedig a traumatológiai osztályon kezelnek. 

Az egyetem tájékoztatása szerint

a Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusára egy súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak, akit az operációt követően az intenzív osztályon ápolnak. 

Szerda hajnalban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a tiltó jelzést, és nekiütközött a Sáp állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

(Kiemelt képünk: Sáp, 2023. november 15. Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)