A főtéjépítész, Bárdóczi Sándor újabb nemtetszését fejezte ki a jogtalanul kivágott fák ügyében

Semmi nem indokolta, hogy a frissen ültetett fákat kivágják a Római-parton. 

2023. december 29., 12:27

Szerző:

Mint azt korábban megírtuk a Római-parton a fővárosi tulajdonú közterületről frissen ültetett fákat vágtak ki. Bardóczi Sándor főtájépítész Facebook oldalán egy újabb fotót publikált, amelynek az a címet adta: „Hogyan manipuláltok ti?”. A fotó csütörtökön készült a Holiday Beach Budapest szálloda előtt, amikor a Duna tetőzés közeli állapotban 690 cm-es vízszintnél állt.


Mint írja, ha 701 cm-en tetőzött volna a Duna, az a partszakasz akkor sem került volna víz alá, ami egyébként 693 cm-en tetőzött. 

A közölt fotón nyilakkal jelölte be a fák csonkját, amelyet illegálisan vágtak ki. A pozíciókból világosan kivehető, hogy a fák semmilyen védekezést nem zavartak volna. 

Kérdőjelekkel jelölte be:

„ azt a demonstratíve kirakott mintegy 20 m hosszú homokzsák sort, amire a védekezésben semmilyen szükség nincs. Ha csak nem gondoljuk azt, hogy a kirakott homokzsákok elején és végén majd udvariasan visszafordul a Duna és nem kerüli azokat meg”.


A képen látható még egy közterületen felállított mobilgát bemutató, aminek a végén szintén azt feltételezzük, hogy a Duna majd gesztusokat gyakorol és a fizika törvényeit meghazudtoló csoda történik. Az emberben ösztönösen felmerül ezek után, hogy ez az egész közterületen – engedélyek nélkül felállított – installáció inkább szolgálta a jó vágóképek és a nyilatkozatok kulisszáit, semmint az árvízi védekezést – amire nem volt szükség.

A főtéjépítész véleménye az esetről:

 
„Sok hűhó semmiért, de nagy károkozással.”

(Kiemelt képünk: A Római-parton kivágott fák. Fotó: Bardóczi Sándor Fecebook oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.