Meghalt Frigyes Gábor

Az életmentők közös gyertyagyújtással búcsúznak bajtársuktól. 

2023. október 2., 18:10

Szerző:

Szeptember közepén lett rosszul otthon Frigyes Gábor kiváló mentőápoló, akihez azonnal saját esetkocsiját riasztotta a mentésirányítás. Az életmentők kiemelt figyelemmel látták el kollégájukat, majd kritikus állapotban szállították kórházba, ahol azonnal meg is operálták.Napokig reménykedtek Frigyes a gyógyulásában, de sajnos nem lehetett megmenteni. A mentőápló 23 éven keresztül mentett életeket, előszőr a Központi, majd a Pesthidegkúti Mentőállomáson, ésa Zsámbéki mentőknek is gyakran besegített. 

„Jellegzetes megjelenése, végtelen türelme és rendkívüli szakmai felkészültsége tette felejthetetlen karakterré, aki több ezer rászorulón segített. Az életmentők október 4-én, 18 órai kezdettel közös gyertyagyújtással búcsúznak bajtársuktól, ahova mindenkit szeretettel várnak”

– írja Facebook oldalán az OMSZ. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.