Saját hatáskörében hosszabbította meg a szekszárdi polgármester a botrányos menzaszerződést

A képviselőtestület új pályázatot írt volna ki, de a városvezető inkább meghosszabbította a korábbi szolgáltatóval a szerződést.

2021. március 23., 12:20

Szerző:

Továbbra is a Hungast tulajdonában álló Kölyökmenza Kft. szolgálja ki majd Szekszárdot, a cég eredetileg 2016-ban nyerte el a gyermekétkeztetési közbeszerzést.

Az akkori pályázaton ugyanis a város 100 százalékos tulajdonban lévő cége nem indulhatott. A Diákétkeztetési Kft.-t azért zárták ki a versenyből, mert komoly, több százmilliós tartozása volt, amelyet az új főzőkonyha felépítésre vett fel. Eredetileg szó sem volt arról, hogy a hitelt egyedül neki kell visszafizetnie.

Az önkormányzati céget ráadásul még arra is kötelezték, a berendezéseit, eszközeit adja át a győztesnek, hogy annak legyen mivel főznie – ezzel saját becslésük szerint évi 12 millió forintot buktak. Sőt tartozásukat is egymaguknak kellett visszafizetniük.

A győztes Hungast pályázata március 15-én járt le. A már ellenzéki közgyűlés korábban úgy határozott, hogy új pályázatot fog kiírni a gyermekétkeztetésre. Ám mivel jelenleg a rendkívüli jogrend van érvényben, a polgármester egymaga dönthetett a pályázat sorsáról.

(Kiemelt képünk illusztráció: Hajdinás rántott halat és párolt zöldséget kapnak ebédre a diákok a nyíregyházi Görögkatolikus Általános Iskola ebédlőjében 2014. május 9-én. Fotó: MTI | Balázs Attila)