Saját hatáskörében hosszabbította meg a szekszárdi polgármester a botrányos menzaszerződést

A képviselőtestület új pályázatot írt volna ki, de a városvezető inkább meghosszabbította a korábbi szolgáltatóval a szerződést.

2021. március 23., 12:20

Szerző:

Továbbra is a Hungast tulajdonában álló Kölyökmenza Kft. szolgálja ki majd Szekszárdot, a cég eredetileg 2016-ban nyerte el a gyermekétkeztetési közbeszerzést.

Az akkori pályázaton ugyanis a város 100 százalékos tulajdonban lévő cége nem indulhatott. A Diákétkeztetési Kft.-t azért zárták ki a versenyből, mert komoly, több százmilliós tartozása volt, amelyet az új főzőkonyha felépítésre vett fel. Eredetileg szó sem volt arról, hogy a hitelt egyedül neki kell visszafizetnie.

Az önkormányzati céget ráadásul még arra is kötelezték, a berendezéseit, eszközeit adja át a győztesnek, hogy annak legyen mivel főznie – ezzel saját becslésük szerint évi 12 millió forintot buktak. Sőt tartozásukat is egymaguknak kellett visszafizetniük.

A győztes Hungast pályázata március 15-én járt le. A már ellenzéki közgyűlés korábban úgy határozott, hogy új pályázatot fog kiírni a gyermekétkeztetésre. Ám mivel jelenleg a rendkívüli jogrend van érvényben, a polgármester egymaga dönthetett a pályázat sorsáról.

(Kiemelt képünk illusztráció: Hajdinás rántott halat és párolt zöldséget kapnak ebédre a diákok a nyíregyházi Görögkatolikus Általános Iskola ebédlőjében 2014. május 9-én. Fotó: MTI | Balázs Attila)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.