„Ruszkik, haza!” óriásplakátok jelentek meg országszerte

Az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg hétfőn országszerte. A plakátkampányt az Egyesült Államok nagykövetsége által szponzorált Facecbook-csoport rendelte meg. 

2023. április 11., 11:32

Szerző:

A plakáton látható felirat szerint a kampány a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport megbízásából készült, és az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta – írja a Telex. Az oldal célja, „hogy megszólítsa azokat, akiket érdekel Magyarország jelene és jövője, az, hogy merre, milyen pályán haladunk. Mi úgy gondoljuk, Magyarország a Nyugathoz tartozik, és a jövőben is a nyugati pályán érdemes folytatnia. Ehhez szolgáltatunk érveket, és erről szeretnénk meggyőzni minél több magyart.”

Az oldalt az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával a FLOW PR (Splendidea Communications Kft.) kommunikációs ügynökség üzemelteti. Az Ad Library adatai szerint 138 millió forintot költöttek Facebook-hirdetésekre 2019 óta, ezzel a tizenharmadik helyet foglalják el a legnagyobb magyar politikai-közéleti hirdetők listáján.

(Kiemelt képünk: Felirat egy kirakaton 1956-ban, Budapesten. Fortepan / Matthaeidesz Konrád)

Tegnap 16:38

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.