Rusvai: eljött az ötödik oltás ideje

Rusvai szerint meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy az emberek felvehessék az ötödik adag vakcinát. 

2022. augusztus 30., 16:24

Szerző:

Meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy az emberek beadathassák az ötödik koronavírus elleni oltást, mondta Rusvai Miklós virológus. Az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy a négyszer oltottak jelenleg nem kaphatnak ötödik oltást, „a döntéshozóknak erről a jelenségről mindenképpen tudniuk kell”.

„Feltétlenül meg kell teremteni a lehetőségét az ötödik oltás beadásának is, hogy azok az emberek, akik rizikócsoportba tartoznak és elég felelősségteljes magatartást tanúsítottak, tehát már négy oltást kaptak, ők most ősszel megkaphassák az ötödiket, nagyon fontos lenne ezt minél hamarabb elérni”

– mondta Rusvai Miklós. Hozzátette: „Mind a Modernának, mind a Pfizernek már engedélyeztetés alatt áll az omikron specifikus vakcinája, és remélhetőleg ezzel szeptemberben engedélyt is kapnak, hogy alkalmazni lehessen őket”. Rusvai szerint a jelenleg rendelkezésre álló vakcinák már nem elég hatékonyak az uralkodó variánssal szemben. 

(Kiemelt kép: M1)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.