Rövid időre eltávozhatott a házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

2018. június 21., 08:57

Szerző:

Nagymamája temetésének idejére elhagyhatta a házi őrizetet M. Richárd, aki tíz hónapja csak pár méterre távolodhat el a házától. Ahogy mondja, legmesszebb akkor merészkedhet, amikor kiviszi a szemetet a kukához – írja a Blikk.

A Dózsa György úti gázolóként elhíresült férfi vezette azt a kabriót, ami tavaly májusban egy Citroënnel ütközött és emberek közé csapódott, két ember halálát okozva.

Egy 23 évesét, aki a buszra várt, és egy 37 évesét, aki a Citroën anyósülésén ült. A férfi a baleset előtt sokkal nagyobb sebességgel hajtott a megengedettnél, jogosítvány nélkül, és a gyanú szerint kokaint fogyasztott. M.Richárd egyúttal a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja is.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A férfi ügyvédje, Koltai Zsuzsanna elmondta, hogy két rendőrségi eljárás folyik. Egy védencével szemben, és egy a Citroënt vezető férfival szemben.

Ha bűnösségük bebizonyosodik, közúti baleset gondatlan okozása miatt kell felelniük, ami kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel járhat.

M.Richárd februárban már egyszer, orvosi vizsgálat miatt engedélyt kapott arra, hogy elhagyja otthonát. A férfi a szabályokat megszegve a vizsgálat után egy gyorsétterembe ment, ezért a bíróság 200 ezer forintos pénzbírságot szabott ki rá.

M. Richárd Gyurma fedőnéven ismert a titkosszolgálatoknál, ő védte Németh Szilárdot és Rogán Antalt egy csepeli közönségtalálkozón is.