Továbbra is órákig kell várakozni a röszkei határon

A rendőrség odafigyel a sorban rekedt autósokra.

2021. augusztus 1., 16:48

Szerző:

Hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló utasoknak a rendőrök vasárnap a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, ahol csütörtök óta folyamatos a várakozás – közölte honlapján a rendőrség. Az átkelőhelynél vasárnap délután a személygépkocsival Szerbiába tartóknak öt, az onnan érkezőknek négy órát kell várakozniuk. Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán az autóbusszal érkezőknek négyórás a várakozás.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság teljes kapacitáson működteti az átkelőhelyet, kilenc-kilenc sávon halad a forgalom az országból ki és be. Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél is, ahol Szerbia felé két-, a belépő irányba egyórás a sor, és Ásotthalomnál is, ahol mindkét irányban két órát kell várni. A rendőrség azt javasolja, aki teheti, válassza a kisebb határátkelőket, ahol rövidebb várakozási idővel kell számolni. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen Románia irányába három órát kell várakozni a határátlépésre, a belépőoldalon egyórás a sor. A nagylaki közúti határátkelőhely kilépőoldalán két órát kell várakozni.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is. Szombaton Csongrád-Csanád megyében Szerbiából és Romániából ki- és belépő utasok száma megközelítette a 140 ezret. Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

(Kiemelt kép: Police.hu)

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.