Röszkénél óriási torlódás várja az autósokat a határon

Lesznek kellemetlen órák. 

2021. augusztus 21., 10:30

Szerző:

Nem jár jól, aki a déli határ felől akar ki- vagy be jönni az autójával Magyarországra. A szabadságukról Nyugat-Európa visszatérő vendégmunkások miatt ugyanis több órás torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán szombaton délelőtt – közölte a rendőrségre hivatkozva az MTI.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Szerbiából érkezőknek háromórás, az oda tartóknak kétórás a várakozás. Az autóbusszal utazóknak mindkét irányban egy-egy órát kell várakozniuk. Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is, ahol mindkét irányban egy-egy órát kell várakozni.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felől igénybe vehető a röszkei, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, amely 7-től 19 óráig fogadja az utazókat. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek két órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki és a kiszombori közúti átkelő belépő oldalán szintén kétórás a várakozás.

A Románia felé utazó magyar és román állampolgárok a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is használhatják vasárnaponként 7 és 15 óra között.  Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

(Kiemelt kép: Személygépkocsik a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán 2015. szeptember 20-án. Öt nap után újra megnyílt a Röszke-Horgos átkelőhely, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter és szerb kollégája, Nebojsa Stefanovic nyitott meg. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.