Visszatértek a vendégmunkások, óriási a torlódás a rözskei határon

Több órás a várakozási idő.

2021. augusztus 29., 10:04

Szerző:

Több órás várakozásra kell számítaniuk azoknak, akik át akarnak kelni a röszkei autópálya határátkelőhelyén. A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt négyórás várakozás alakult ki a személyforgalomban a röszkei határ belépő oldalán vasárnap délelőtt. A Szerbiából autóbusszal érkezőknek három órát kell várakozniuk. – írta az MTI.

 A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani, de a reggel héttől este hétig működő röszkei és tiszaszigeti, valamint a 22 óráig nyitva tartó ásotthalmi közúti átkelő belépő oldalán is egyórás a sor. A kübekházi közúti átkelőnél nincs hosszabb várakozás. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek egy órát kell várakozniuk az átlépésre. Azt írták: a Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként hét és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is. 

(Kiemelt kép: Folyamatos kormányzati és rendészeti egyeztetés zajlott a környező országokkal, ennek következtében meg tudták indítani a Szerbiába, Romániába, Bulgáriába tartó tranzit átmenő- és a személyforgalmat, jelentette ki Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. Hegyeshalomnál egy óra alá csökkent a várakozás, továbbá Kópházán és Rábafüzesnél is megindították a teherforgalmat. Fotó. Filep István /MTI)