Román ügynöknek nevezte a Momentum elnökét Gulyás Gergely

2019. november 7., 11:32

Szerző:

„A román ügynökök eddig fedésben dolgoztak”

– mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter arról, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a napokban arról beszélt, hogy nem az RMDSZ által támogatott magyar jelöltet, Kelemen Hunort, hanem Dan Barna liberális elnökjelöltet támogatja a román elnökválasztáson.

Gulyás hozzáfűzte, hogy korábban szerinte volt egy konszenzus a magyar pártok között a határon túli nemzetpolitikában, szerinte a Momentum Mozgalom most felrúgta ezt.

A Momentum elnöke azzal indokolta, hogy nem az RMDSZ-t támogatja, hogy szerinte a határon túli magyar párt a Fidesz szövetségeseként nem tisztán a határon túli magyarok érdekeit képviseli.

Fekete-Győr szerint a liberális jelöltben viszont garanciát látnak arra, hogy a kisebbségeknek megfelelő védelmet és szabadságjogokat biztosítana, illetve a "román Momentum" zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen, hisz az európai együttműködésben és a haladó szellemű világban.

Gulyás Gergely szerint az RMDSZ-t nem fűzi szövetség a Fideszhez.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.