Rogán Antal: A bíróság Magyarországon sokszor ténykérdéseket is sajátos módon ítél meg

2018. május 14., 15:38

Szerző:

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét – derül ki a 444 videójából – a parlamenti bizottsági meghallgatása után kérdezték meg, mit gondol a Fővárosi Ítélőtábla május 4-i jogerős ítéletéről, amely szerint az Orbán-kormány hazudott a Magyar Helsinki Bizottságról a tavalyi nemzeti konzultációban.

A bíróság döntése értelmében az Orbán-kormány honlapján 30 napon át kint kell lennie egy közleménynek, amelyben a Miniszterelnöki Kabinetiroda bocsánatot kér a civil szervezettől, Rogán Antal azonban azt mondta, nem ért egyet a jogerős ítélettel, szerinte a tárcájának volt igaza az ügyben. Ő pedig fenntartja, hogy a nemzeti konzultáció ötödik pontjában foglalt állítások megfelelnek a valóságnak, a Magyar Helsinki Bizottság Soros György pénzéből igenis segíti azt a folyamatot, hogy bevándorlók érkezzenek Magyarországra és Európába. 

A bíróság Magyarországon sokszor ténykérdéseket is sajátos módon ítél meg

– fűzte hozzá. 

Arról, hogy a nemzeti konzultáció melyik pontja hogyan ferdíti el a valóságot vagy egyszerűen hazudik, ebben a cikkünkben írtunk részletesen, később Soros György is tételesen cáfolta az állításait. 

Ami Rogán Antalt és a jogerős ítéleteket illeti, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének róla tavaly június óta ki lehet mondani, hogy bűnöző.

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.