Rétvári szerint az ellenzéki pártok utasították az ellenzéki médiát, hogy minden nap írjon valami rosszat az egészségügyről

2018. szeptember 24., 12:43

Szerző:

Zajlik az Országgyűlés őszi ülésszaka, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó napirend előtti felszólalása az egészségügy problémáit sorolja, szemezgetve az utóbbi hetek híreiből.

Kiinduló- és végpontja a Kásler-féle tízparancsolat-recept az egészségügyről. Rétvári Bence úgy látja,

az ellenzéki médiában az ellenzék kiadta az utasítást, hogy mindennap egy rossz hírt kell lehozni.

A kormány több pénzt ad, az MSZP és kormányai pedig kevesebbet, mondja az Emmi-államtitkár. Érdemes kipróbálni: ha valaki a tízparancsolat szerint él, az nyugodtabban él, mondja Rétvári. Kásler Miklóst az ellenzék

azért támadja, mert hiteles keresztény ember

– írja a hvg.hu.

Emlékeztetőül: az év elején derült ki, hogy központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak. A Népszava azt írta, volt olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, az egyik kórház például a kormányközeli, Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a hírek gyűjtésével.

 

A hétvégén is folytatódik az alapvetően napos idő, de szombaton egy hidegfront miatt előfordulhat záporeső és sokfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt Siemens mozdonnyal bővül a magyar vasúttársaság flottája, a járművek október második felétől állnak szolgálatba a belföldi InterCity és a Bécsbe közlekedő EuroCity vonalakon. A mozdonyflotta bővítésével pontosabbá és kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés – közölte a MÁV-Start. Egy vasúti szaklap szerint viszont nem olyan rózsás a helyzet: valójában kényszerből kell bérelnünk, mivel Lázár János lefújta a 115 mozdony beszerzésére kiírt tendert.