Részegen, barkácsolt puskával akarta lelőni ismerőse kutyáját, de a gazdáját találta el

Azért akarta lelőni az állatot, mert az korában kiszökött, és kárt tett egy jószágban. Olyan részeg volt, hogy ismerőse lábfejét találta el, amelyet részben amputálni kellett.

2021. március 24., 16:27

Szerző:

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki le akarta lőni egy ismerőse kutyáját, de az eb helyett annak gazdáját találta el.

A vádirat szerint az elkövető csemői ingatlanja padlásán még évekkel ezelőtt talált egy régi, kétcsövű sörétes vadászpuskát, és hozzá öt töltényt. A puska elkorhadt tusát maga hozta rendbe. 

2020. augusztus 10-én az elkövető a két tölténnyel megtöltött sörétes vadászpuskával megjelent egyik csemői ismerősénél. Azért érkezett oda, hogy ismerőse kutyáját lelője, mert tudta, hogy az eb elszabadult, és kárt tett a környéken egy háziállatban.   

A férfi már indulás előtt is fogyasztott szeszes italt, de megérkezve a kutya gazdája is kínálta pálinkával. Beszélgetésük közben elárulta szándékát, majd a kutyát meglátva lövésre emelte a fegyvert, azonban ittassága folytán a biztonságos lőfegyverhasználatra alkalmatlan volt.

A fegyver elsült, mielőtt még célozhatott volna vele, és a kilőtt sörétólmokkal eltalálta a kutya gazdájának jobb lábfejét, amelyet emiatt részben amputálni kellett.

A lőfegyvert a ceglédi rendőrök a helyszínen lefoglalták.

A Ceglédi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.