Rendőrökkel egyeztetett az MSZP-s Molnár Zsolt az MTVA-székháznál, majd rábeszélte képviselőtársait a távozásra

A decemberi ellenzéki akció idején jelent meg váratlanul a Botka által árulónak titulált politikus.

2019. február 7., 13:16

Szerző:

„19:54 órakor Molnár Zsolt képviselő a rendőrségi biztosítás parancsnokával egyeztetett arról, hogy hajlandó lebeszélni társait az épületben való tartózkodásról, annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás kertében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani.” – írta a 444.hu egy birtokába került belső jegyzőkönyv alapján.

A dokumentumot a budapesti Kunigunda utcai MTVA-székházban történt december 16-i és 17-i eseményekről készítették a közmédia cégének biztonsági, rendészeti vezetői, Fogl Zoltán és Zsigó Árpád.

December 16-án ellenzéki országgyűlési képviselők mentek az MTVA székházához, ott a közmédia egy vezetőjével próbáltak beszélni, illetve elérni, hogy felolvassák öt pontos követelésüket. A képviselők a törvény szerint bármilyen közintézménybe beléphetnek, illetve mentelmi jog illeti meg őket. Az MTVA-hoz érkező politikusokat először beengedték az épületbe, de később már nem hagyták őket szabadon mozogni. December 17-én még mindig több ellenzéki politikus tartózkodott az MTVA épületében. Bár a képviselők is többször próbálták behívni a rendőröket, hogy lépjenek fel a velük erőszakoskodó őrök ellen, azok nem mentek be.

A 444-hez került MTVA-s jegyzőkönyv szerint ezen a ponton tűnt fel a helyszínen az MSZP-s Molnár Zsolt, aki a dokumentum szerint a székház előtt lévő rendőrökkel egyeztette le, hogy kihozza a többi politikust az épületből, így nem kell a rendőröknek erővel fellépni ellenük.

– Ez hazugság, nem egyeztettem a rendőrség biztosítás parancsnokával, és egyáltalán, senkivel a képviselőtársaimon kívül. Én valóban azt gondoltam, hogy ki kellett már akkor jönni az épületből, a követelések teljesültek, az öt pontot a nemzetközi közvélemény is megismerte, nevetségessé válunk, ha bent maradunk, több ezer tüntető várt bennünket kint. Ezt képviseltem bent, és ma is úgy gondolom, hogy ez volt a helyes döntés – mondta a 444-nek Molnár Zsolt.

A jegyzőkönyv szerint a szocialista poliitkust az MTVA biztonsági emberei beengedték a teherportán és társaihoz kísérték. Csakhogy Tordai Bence telefonos közvetítésében Molnár (levegő után kapkodva) azt mondta a kamerába, hogy óriási küzdelem árán, a kerítésen való bemászással fenyegetőzve jutott be a székházba.

A 444-nek nyilatkozó ellenzéki képviselők szerint az MSZP-s politikus az első pillanattól arról beszélt nekik érkezése után, hogy érdemes lenne elhagyniuk az épületet, mert kint nagyon várják őket a tüntetők, és nagy sikerük lenne, ha kimennének. Az egyik politikus úgy emlékezett, hogy még korábban megállapodtak, hogy egységesen döntenek és mozognak majd, Molnár felvetéséről, tehát a távozásáról szavazás volt, ott az igenek győztek, így mindegyikük elhagyta a közmédia épületét, alig félórával a szocialista képviselő érkezése után.

Molnár Zsolt

Vagyis a cikk alapján Molnár Zsolt egyáltalán nem tagadta, hogy le akarta beszélni a képviselőket a maradásról. Az MTVA-székház előtt tüntető tömeg pedig valóban lelkesen fogadta az ellenzéki politikusokat. Az is kétségtelen, hogy így elmaradt az erőszakos rendőri fellépés, ami azonban az Orbán-kormánynak sokkal kínosabb lett volna, mint az ellenzéknek.

Az ügy biztosan nem használ a szocialista politikus ázsiójának, akit egy 2017-es, 168 Órának adott interjújában Botka László, szegedi polgármester és az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltje titulált árulónak és Fidesz-kollaboránsnak.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.