Rendkívüli Kormányinfót tartanak szombaton

Vélhetően az árstopokról tartanak sajtótájékoztatót. 

2022. szeptember 17., 09:41

Szerző:

Szombaton 13 órától sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Bár a sajtótájékoztató apropóját most sem közölték, a legutóbbi kormányinfón Gulyá Gergely azt mondta, hogy a következő kormányülésen születhet döntés az október 1-jén lejáró benzin- és élelmiszerárstopról.

Mindenesetre a magyar kormány Facebook-oldalán megjelent posztban közölte, hogy  az energiaellátás biztosított, mindenki számára lesz elég gáz és áram is.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.