Rendkívüli: Bombariadó miatt kiürítettek több fővárosi-és vidéki plázát

A fenyegető emailben jelezte a szándékát. 

2022. április 19., 19:27

Szerző:

Bombariadó van az ország több nagy bevásárlóközpontjában: kiürítették az Arena Mall-t, a Westendet, a Mammutot és a MOM parkot, és a Corvin Plázát is, sőt Debrecenben, Kaposvárott és Győrben is hasonló a helyzet.

A 444 beszámolója szerint több helyszínre is ki kellett vonulniuk a rendőröknek kedd délután. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya az Index megkeresésére azt írta, „az országban több helyszín vonatkozásában érkezett bejelentés közveszéllyel fenyegetésről. A rendőrség bombakutatói a helyszíneken folyamatosan végzik a kutatásokat. Robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak”.

Legutóbb három hete volt bombariadó budapesti plázákban.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2020. augusztus 11.A Mammut II. üzletház (másik nevén a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ II.) épülete a főváros II. kerületében a Széna téren. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.