Rendkívüli bejelentést tett az államtitkár

A kormány a villamosenergia-hálózat fejlesztésére, rugalmasabbá tételére 103 milliárd forintot fordít, ez 50 százalékos támogatási intenzitást jelent az érintett cégek számára – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára az MVM Démász Áramhálózati Kft. és az MVM Émász Áramhálózati Kft. projektjeit bemutató sajtótájékoztatón pénteken Budapesten,.

2022. október 28., 12:41

Szerző:

Steiner Attila hozzátette, eredetileg ezt a támogatási programot a helyreállítási alap uniós forrásaiból akarták finanszírozni, de mivel elhúzódnak a tárgyalások Brüsszellel a kormány úgy döntött, hogy ezt előfinanszírozza.

A 103 milliárd forintos keretösszegből támogatásban részesül az átviteli elosztó társaság, a Mavir és a kisebb elosztó társaságok is. A Démász és az Émász fejlesztései körülbelül 35 milliárd forint támogatásban részesülnek, ezek révén 600-700 megawattnyi megújulóenergia-kapacitást tudnak majd a hálózathoz csatlakoztatni.

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.