Gyerekek kérdéseire válaszol a kormány egy rendhagyó eseményen

A gyermeknap alkalmából a fiatalok is kérdéseket tehetnek fel a kormánynak és Orbán Viktornak.

2023. május 7., 10:01

Szerző:

Május 28-án, vasárnap tartják Magyarországon a Gyermeknapot, amire a kormány is készül, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy Facebookra feltöltött videóban jelentette be, hogy idén is lesz Kormányinfó Plusz, amely keretében a kabinet tagjai gyerekek kérdéseire fognak válaszolni.

Egyszer már tartott ilyen eseményt a kormány, két évvel ezelőtt Varga Judit, Palkovics László és Novák Katalin mellett Orbán Viktor is válaszolt a gyerekek kérdéseire. Akkor olyan témákban adtak választ, miszerint valóban széfben tartja-e az állam a pénzt, vagy hogy kapott-e beírást iskolás korában Orbán Viktor. Hogy 2023-ban milyen kérdésekre ad majd választ a kormány, az május utolsó vasárnapján kiderül.

(Képünk illusztráció. Forrás: Jorge Dominguez/Unsplash)

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szervezetek mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett.

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése – írja a Telex.