Rekordösszeggel kerülhet többe a soldvadkerti elkerülő

A 8,8 kilométeres út a tervezettnél majdnem egymilliárddal kerül többe.

2022. március 27., 08:06

Szerző:

A "Soltút" Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. építheti meg a Soltvadkertet elkerülő utat, nettó 15 milliárd 882 millió forintért. A becsült ellenérték 14 milliárd 894 millió forint volt – közölte a nyílt tender eredményét a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata az 53-as számú főút Soltvadkertet elkerülő szakaszának a kivitelezése. Az út mintegy 8,8 kilométer hosszú és 2x1 forgalmi sávos lesz. Az útszakaszon épül öt körforgalmú csomópont, egy vasútvonal feletti új híd, egy 800 méter hosszú bekötőút, továbbá egy kerékpáros aluljáró is – foglalta össze a napi.hu.

Indult még a Duna Aszfalt Projekt Zrt., a Strabag Építő Kft., a Dömper Kft., továbbá közös ajánlattevőként a Dömper Kft., a Subterra - Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.