Rekordforgalom Ferihegyen idén az első három hónapban

2018. május 10., 20:12

Szerző:

Majdnem hárommillió utas indult és érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljairól az év első három hónapjában, ami rekordnak számít – írja a Zoom a Budapest Airport adatai alapján.

A nagy utasforgalom mögött az állhat, hogy erősödött Magyarország turisztikai vonzereje, és a budapesti repülőtér is erőteljes marketing tevékenységet folytat. Ezért egyre több új légitársaság indít járatokat Magyarországra, a többiek pedig emelik a járatszámokat.

Fotó: Facebook

Éppen a növekvő forgalom miatt indította el két évvel ezelőtt a Budapest Airport a repülőtér-fejlesztési programját, aminek keretében több mint 160 millió eurót (50 milliárd forint) fordít infrastruktúra-fejlesztésre. Ennek részeként új utasforgalmi terület épül, fejlesztik a futópályát, és átadták a repülőtéri szállodát. Év végén megkezdik egy parkolóház építését és a 3. Terminál tervezését is.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.