Rejtélyes titkolózás után hozták nyilvánosságra az államtitkárok nevét

December 1-i hatállyal nevezték ki az Energiaügyi Minisztérium államtitkárait, de ismeretlen okból csak január 12-én tették közzé a kinevezésről szóló határozatot. 

2023. január 13., 13:11

Szerző:

Lantos Csaba energiaügyi miniszterjelöltként a november 24-i országgyűlési bizottsági meghallgatásán közölte, hogy az akkor megszűnt Technológiai és Ipari Minisztérium energetikával foglalkozó addigi államtitkáraival, Koncz Zsófia miniszterhelyettessel, Raisz Anikóval és Steiner Attilával kíván együtt dolgozni. Ezt mindenki természetesnek vette, de mint a hvg.hu karácsonykor felhívta a figyelmet, erről semmilyen hivatalos áthelyező határozat nem jelent meg. Sőt, az Energiaügyi Minisztérium honlapján „államtitkárok” cím alatt még január 12-én este is egyedül Czepek Gábor közigazgatási államtitkár, tehát a hivatal vezetője szerepel.

Csütörtök este azonban december 1-i hatállyal megjelent Novák Katalin köztársasági elnök december 30-án kelt – de ismeretlen okból 13 nappal később közzétett – határozata, amely a korábbi kinevezéseket módosítva megállapítja, hogy Koncz Zsófia, Raisz Anikó és Steiner Attila az Energiaügyi Minisztérium államtitkára – írja a lap.

(Kiemelt kép: a Sándor-palota által közreadott képen Lantos Csaba energiaügyi miniszter Novák Katalin köztársasági elnök társaságában kinevezése után a Sándor-palotában 2022. november 30-án. Fotó: MTI/Sándor-palota)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.