Rejtélyes okokból megnyitják Magyarország határait április 8-án

2018. április 7., 01:39

Szerző:

Április 8-án a vasárnaponként amúgy zárva lévő határátkelőket is megnyitják, a nagy határátkelőkön pedig kevésbé fogják ellenőrizni a forgalmat. Hivatalosan a kettős állampolgárok szavazásának a megkönnyítésével indokolják a lazítást, a kérdés csak az, hogy miért, hiszen a határon túli kettős állampolgárok levélben szavazhatnak pártlistára otthonról, azoknak kettős állampolgároknak pedig, akik itt élnek, nyilván semmi szükségük határnyitásra – feszegeti pénteki riportjában a Célpont.

 

A Hír TV tényfeltáró műsora azt gyanítja, hogy erre a kérdésre a válasz az lehet, hogy a kettős állampolgárok egyéni képviselőjelöltekre is szavazhassanak. Ehhez a magyar állampolgárságon kívül magyarországi lakcím kell, az utóbbi években pedig mind a kettőt bőkezűen osztogatták a magyar hatóságok. Például azon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kispaládon, ahol van olyan család ház, amelybe hozzávetőlegesen 200 ukrán-magyar kettős állampolgár van bejelentve.

Emiatt a várhatóan emelkedő forgalom miatt a határőröket utasítást is kaptak, hogy minden sávot ki kell nyitni az átkelőkön, ha túl nagy a forgalom, akkor a kilépőkön is be kell engedni az embereket április 8-án. A választások miatt megemelt létszámmal dolgoznak a magyar oldalon. Olyan forgalom nem jöhet, amelyet a magyar ne bírna kezelni, de ha kell, akkor a kilépőt is kinyitják – mesélte egy határőr a Célpontnak. 

A parlamenti választások napján az magyar-ukrán határon Záhony, Lónya, Barabás, Beregsurány és Tiszabecs határátkelője lesz nyitva, arról pedig még március 12-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tett bejelentést, hogy a vasárnaponként amúgy zárva lévő határátkelőket is megnyitják. Ez azt jelenti, hogy az állandóak – Csengersima, Vállaj, Nyírábrány, Létavértes, Ártánd, Méhkerék, Gyula, Battonya, Nagylak, Kiszombor – mellett nyitva lesz az ömbölyi, a körösnagyharsányi, a zajtai, az eleki, a dénesmajori, a dombegyházi, a garbolci, a pocsaji, a bagaméri és a csanádpalotai  határátkelő is.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes öt napja jelentette ki, hogy a határon túli magyaroknak erkölcsi kötelességük április 8-án a Fideszre szavazni. 

2023. március 23., 18:20

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.