176,5 millióba, az eddig ismert összeg két és félszeresébe került a rendőrségnek a budapesti Erdogan-látogatás

2019. november 29., 17:09

Szerző:

„Recep Tayyip Erdogan török elnök 2019. november 7-i magyarországi látogatásával kapcsolatban

a rendőrségnek 176 493 000 forint kiadása keletkezett.

Ez az összeg a személyi juttatásokból, az azokat terhelő járulékokból és a dologi kiadásokból tevődik össze, amely magában foglalja a rendkívüli szolgálatteljesítésen túl a normál szolgálatteljesítéssel összefüggésben keletkezett kiadásokat is” – írta a 444 kérdésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Budapest nyüzsgő főutcája az Erdogan-látogatás idején
Fotó: Twitter/Peter Murphy

Ez több mint két és félszerese a korábban közölt összegnek, amelyet a Momentum alelnökének, Donáth Annának a kérésére osztottak meg. A BRFK akkori válasza szerint a rendőri biztosítás összesen 67 millió 638 ezer forintjukba került.

A rendőrség a lap kérésére tudatta, hogy valamennyi intézkedés alapját „a nemzetközileg védett személyek, köztük a diplomáciai képviselők ellen elkövetett bűncselekmények megelőzéséről és megbüntetéséről szóló, New Yorkban, az Egyesült Nemzetek Közgyűlése XXVIII. ülésszakán, az 1973. évi december hó 14. napján elfogadott egyezmény kihirdetéséről szóló 1977. évi 22. törvényerejű rendelet képezi."

A portál megtudta továbbá, hogy„a rendőrség a zárásokat a vizit idején 

„a szükséges ideig” tartotta fenn.  

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.