176,5 millióba, az eddig ismert összeg két és félszeresébe került a rendőrségnek a budapesti Erdogan-látogatás

2019. november 29., 17:09

Szerző:

„Recep Tayyip Erdogan török elnök 2019. november 7-i magyarországi látogatásával kapcsolatban

a rendőrségnek 176 493 000 forint kiadása keletkezett.

Ez az összeg a személyi juttatásokból, az azokat terhelő járulékokból és a dologi kiadásokból tevődik össze, amely magában foglalja a rendkívüli szolgálatteljesítésen túl a normál szolgálatteljesítéssel összefüggésben keletkezett kiadásokat is” – írta a 444 kérdésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Budapest nyüzsgő főutcája az Erdogan-látogatás idején
Fotó: Twitter/Peter Murphy

Ez több mint két és félszerese a korábban közölt összegnek, amelyet a Momentum alelnökének, Donáth Annának a kérésére osztottak meg. A BRFK akkori válasza szerint a rendőri biztosítás összesen 67 millió 638 ezer forintjukba került.

A rendőrség a lap kérésére tudatta, hogy valamennyi intézkedés alapját „a nemzetközileg védett személyek, köztük a diplomáciai képviselők ellen elkövetett bűncselekmények megelőzéséről és megbüntetéséről szóló, New Yorkban, az Egyesült Nemzetek Közgyűlése XXVIII. ülésszakán, az 1973. évi december hó 14. napján elfogadott egyezmény kihirdetéséről szóló 1977. évi 22. törvényerejű rendelet képezi."

A portál megtudta továbbá, hogy„a rendőrség a zárásokat a vizit idején 

„a szükséges ideig” tartotta fenn.  

10:20

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.