Reagált az orvosi kamara Gulyás Gergely állításaira

A kamara szerint az orvosok nyomásgyakorló akciójában minden kolléga önkéntesen vesz részt.

2023. február 25., 19:09

Szerző:

Öt pontban reagált a Magyar Orvosi Kamara Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter állításaira. Közleményükben úgy fogalmaznak: a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójában minden kolléga önkéntesen vesz részt. 

Mint írják:

- A Kormányinfón elhangzottakkal ellentétben a Magyar Orvosi Kamara egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést.

- A Magyar Orvosi Kamara elnöksége etikai panasszal élt azzal a megyei kollegiális vezető háziorvossal szemben, aki fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvos kollégákat a szerződések aláírására.

- A Magyar Orvosi Kamara támogatja az új ügyeleti rendszer bevezetésének elvi alapjait.

- Az ügyeleti szerződések aláírásának elutasítása a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójának eszköze az orvostársadalom korábban közzétett követeléseinek elfogadására, melyek célja egy betegközpontú, fejlett, biztonságos ellátórendszer kialakítása 

– olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: Magyar Orvosi Kamara Facebook-oldala)

Tegnap 20:12

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.