Randalíroztak a pesterzsébeti előválasztáson, a rendőrség lezárta a szavazósátrat

A rendbontót letartóztatta a rendőrség. 

2021. szeptember 18., 18:02

Szerző:

Pesterzsébeten rendzavarás miatt kellett felfüggeszteni az ellenzéki előválasztást, írja a telex. A szavazóhelységnél egy támadó rugdosódni kezdett és az asztalokat is felborította a sátorban. A rendőrség elfogta az illetőt és garázdaság miatt elő is állította. 

A történtekről a rendőrség azt nyilatkozta a telexnek, hogy 11 óra 20-kor érkezett bejelentés az üggyel kapcsolatban. A hatóság közleménye megerősítette a történteket, miszerint egy férfi a XX. kerületi Kossuth Lajos téren, az előválasztási sátor ellen intézett támadást. A tettes tárgyakat borított és rúgott fel. A rendőrség állítása alapján senki sem sérült meg a férfi randalírozása során. 

A rendőrség egyébként a támadás után azonnal lezárta a szavazósátrat. Emiatt egésznapra fel kellett függeszteni a voksolást a szavazóponton. 

(Kiemelt kép: Szavazósátor az ellenzéki előválasztáson. Fotó: Dimény András/168.hu)

 

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.