Rákkeltő anyag miatt visszahívják az Abonett egyik extrudált kenyerét

Határérték feletti aflatoxin tartalom miatt az Abonett Kft. visszahívta a forgalomból az Abonett gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel elnevezésű termékét – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

2022. július 27., 18:55

Szerző:

A visszahívás a 100 grammos, 2023. augusztus 20-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik. A Nébih honlapján található ismertetés szerint az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el. A tájékoztatás szerint az érintett termék az Abonett honlapján megadott címre visszaküldhető, a Spar és Auchan üzletek a fenti adatokkal azonosított termékeket a vásárlás helyén visszaveszik.

(kép forrása: NÉBIH)

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.