Rakéták csapódtak egy harkivi postahivatalba

A posta dolgozói nem tudtak az óvóhelyre menekülni, ugyanis a légvédelmi szirénák néhány pillanattal a bacsapódás előtt szólaltak csak meg. Minimum hatan meghaltak, további 14-es megsérültek.

2023. október 22., 11:43

Szerző:

Szombaton rakéták csapódtak az északkelet-ukrajnai Harkiv városának postahivatalába – jelentették be a helyi hatóságok

Polgári létesítményt ért rakétatámadás, Volodomir Zelenszkij ukrán elnök szerint fokozni kell a nyomást Oroszországra, és erősíteni kell a nemzetközi közösség egységét a terrorizmus ellen – közölte a közösségi médiában. 

 

Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója Telegramon közölte, hogy az ldozatok a posta dolgozói voltak, hét sebesült állapota súlyos. A rendőrség elmondta, hogy a szirénák csak néhány pillanattal a bacsapódás előtt szólaltak meg, ezért nem volt idejük óvóhelyre menekülni. A rakéták S-300-as típusuak voltak, amelyeket vélhetően Belgorod környékéről indítottak – számol be a hvg.

(Kiemelt képünkön ukrán kutató- és mentőcsapat vizsgálja a megsemmisült postai terminált (Novaja Poshta terminál), miután orosz S-300-as rakéták támadása érte a helyszínt az ukrajnai Harkivban 2023. október 22-én. Fotó:Jevhen Titov / Anadolu / AFP.)