Rajkán már csak egy kézbesítő maradt, az összeomlás szélére került a postai szolgáltatás

2019. szeptember 24., 14:57

Szerző:

„A rajkai posta ügyében fordulok önökhöz. Sajnos évek óta akadozik a megfelelő minőségű szolgáltatás biztosítása a településen. A dolgozók túlterheltek, az épület alkalmatlan, a technika akadozik. A leveleket sokszor két hét késéssel sem kézbesítik, nyitvatartási időben rendszeresen zárva tartanak, a sor folyamatosan az utcán kígyózik” – ezt a levelet kapta olvasójától a Kisalföld.

„Ötéves korom óta Rajkán élek, de ilyenre nem emlékszem” – mondta Kucsera Józsefné, aki szerint az egész falu amiatt zúgolódik, hogy sok helyen már nem jutnak el hozzájuk a levelek és más küldemények. A helyiek úgy tudják, családi okok miatt esett ki a munkából hetekkel ezelőtt az egyik kézbesítő: azóta

a település egyik részére csak a sürgős küldeményeket viszik ki.

A helyi postahivatal előtt sokszor az utcán áll a sor (annyian mennek be leveleik után) és  volt, aki már a szomszédos Dunakilitire vagy Bezenyére ugrott inkább át, amikor csekket akart feladni.

 Rajka persze speciális helyzetben van, mert az elmúlt időszakban – köszönhetően a Szlovákiából érkező beköltözőknek – kétszeresére duzzadt a falu lélekszáma. Eközben a polgármester szerint ezt nem veszi figyelembe a Magyar Posta, ugyanis kérésére közölték:

2700 lelkes községként könyvelték el őket, ahová elég a két kézbesítő. Csakhogy azóta nagyjából 6000-en laknak Rajkán. Ezt még két kézbesítő is nehezen bírja.

Kiss Vince polgármester az áldatlan állapot miatt levelet írt már a postának, az illetékes miniszternek, országgyűlési képviselőnek és a megyei kormánymegbízottnak is.

„A Magyar Posta mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek kiszolgálása zökkenőmentesen történjen, azonban vannak olyan területek, illetve szakmakörök, amelyeket jobban sújt a munkaerőhiány. A posta folyamatos toborzással, hirdetésekkel próbálja mielőbb az üres állásokat betölteni. A rajkai posta épületén a korábbi években felújításra került a tető, a kerítés, megtörtént a nyílászárók cseréje, valamint idén további felújítások is várhatók” – reagált a Magyar Posta a Kisalföld érdeklődésére. 

 

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.