Virágfutárnak álcázta magát egy pár, akik összevertek, kiraboltak, majd megkötözve magára hagytak egy nőt Óbudán

2020. július 19., 11:23

Szerző:

A rendőrség ügyeletére 2020. július 13-án éjjel egy házaspár tett bejelentést, hogy egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallanak, egy nő kér segítséget, mert bezárták a lakásába – írja a police.hu.

A rendőrök a segélyhívásra a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek, majd a katasztrófavédelem egységei emelőkocsi segítségével a teraszon keresztül jutottak be a lakásba.

A nő elmondta, hogy este egy ismeretlen nő csengetett be hozzá azzal, hogy virágot hozott neki. Majd amikor ajtót nyitott, vele együtt belépett egy férfi is a lakásba, aki megütötte őt.

A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték. Ezt követően – hogy ne tudjon segítséget kérni – a szájába egy ruhadarabot tömtek és a fejét is letakarták. Utána már csak hallotta, hogy a nő és a férfi a lakásban kutatnak. Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait is elvitték.

A nyomozók a helyszínen megállapították, hogy a támadók a lakásból majdnem 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói forrónyomon megkezdték az elkövetők felkutatását és a kamerafelvételek elemzését, és megtalálták azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett.

A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient, majd a párt július 16-án elfogták újpesti otthonukban. 

A BRFK S. Mátét és B. Vivient rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatta. Őrizetbe vételük mellett a rendőrség kezdeményezte letartóztatásukat, amelyet a bíróság elrendelt.

Felmerült a gyanú, hogy S. Mátét és B. Vivient a sértett egyik volt barátja, V. Bálint kérte meg a bűncselekményre. A rendőrök a 38 éves V. Bálintot 2020. július 18-án lakásán fogták el, majd előállították. A férfit felbujtóként rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos test sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett az ő letartóztatását is kezdeményezték.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.