Új pozíciója lehet Palkovics Lászlónak

Palkovics László a Rába Nyrt. Felügyelőbizottságának elnöke, és Audit Bizottságának lehet a tagja. Erről a vállalat egy rendkívüli közgyűlésen fog szavazni januárt 24-én.

2022. december 26., 11:17

Szerző:

„Felügyelőbizottság és az Audit Bizottság tagjának és egyúttal a Felügyelőbizottsági tagok közül a Felügyelőbizottság elnökének választja Prof. Dr. Palkovics László urat” – írja a Rába Nyrt kölzeményében. A válallat ezért egy rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen az Audit Bizottság tagjának visszahívásáról, egyben az új elnök megválasztásáról szavaznak – írta a Kisalföld.

A közgyűlésben többséggel rendelkező N7 Holding Zrt. kezdeményezte a közgyűlést, amelynek vezérigazgatója Palkovics László. A Rába Nyrt. többségi tulajdonosa az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. A Telex arról írt, hogy a vállalat egy korábbi határozatában eldöntötte, hogy az elnöki pozíciót betöltőnek a fizetése havi 900 ezer forint lesz. A kinevezés pedig 2027 április végéig szól.

Palkovics László emellett a Széchenyi István Egyetem kuratóriumi elnöke is.

(Kiemelt kép: Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója (b) és Armin Papperger, a harcjárműveket gyártó Rheinmetall AG elnöke kezet fog 2022. december 15-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.