Új pozíciója lehet Palkovics Lászlónak

Palkovics László a Rába Nyrt. Felügyelőbizottságának elnöke, és Audit Bizottságának lehet a tagja. Erről a vállalat egy rendkívüli közgyűlésen fog szavazni januárt 24-én.

2022. december 26., 11:17

Szerző:

„Felügyelőbizottság és az Audit Bizottság tagjának és egyúttal a Felügyelőbizottsági tagok közül a Felügyelőbizottság elnökének választja Prof. Dr. Palkovics László urat” – írja a Rába Nyrt kölzeményében. A válallat ezért egy rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen az Audit Bizottság tagjának visszahívásáról, egyben az új elnök megválasztásáról szavaznak – írta a Kisalföld.

A közgyűlésben többséggel rendelkező N7 Holding Zrt. kezdeményezte a közgyűlést, amelynek vezérigazgatója Palkovics László. A Rába Nyrt. többségi tulajdonosa az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. A Telex arról írt, hogy a vállalat egy korábbi határozatában eldöntötte, hogy az elnöki pozíciót betöltőnek a fizetése havi 900 ezer forint lesz. A kinevezés pedig 2027 április végéig szól.

Palkovics László emellett a Széchenyi István Egyetem kuratóriumi elnöke is.

(Kiemelt kép: Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója (b) és Armin Papperger, a harcjárműveket gyártó Rheinmetall AG elnöke kezet fog 2022. december 15-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

2023. február 3., 15:44

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.