Ungár Péter Prigozsin haláláról kérdezte Szijjártó Pétert

Ungár Péter írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Szijjártó Péternek. Ebben idézte Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter nyilatkozatát Jevgenyij Prigozsin, Wagner zsoldosvezér haláláról.

 

2023. szeptember 8., 16:55

Szerző:

Utóbbi arról beszélt, hogy „nagy gondot okozna megnevezni bárkit, aki ösztönösen azt gondolná, hogy ez véletlen egybeesés. Történetesen nem természetes módon halnak meg azok a politikai ellenfelek, akiket Vlagyimir Putyin fenyegetésnek tart a hatalmára nézve”.

Az LMP politikusa azt igyekezett megtudni, hogy Szijjártó Péter, egyetért-e lengyel kollégája álláspontjával – idézi a 24.hu.

Ungár levelére a címzett külgazdasági és külügyminiszter nem válaszolt. Magyar Levente államtitkár mindössze ennyit írt, hogy „az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatban a legfőbb magyar érdek a tűzszünet mihamarabbi megkötése. Minden másról csak ezután érdemes beszélni”.

(Kiemelt kép: Ungár Péter, az LMP társelnöke. Fotó: Ungár Péter FB-oldal)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.